
Έμα Τόμσον: «Ο φεμινισμός έχει να κάνει με τη διεύρυνση του χώρου μας και τους τρόπους για να εξισορροπήσουμε τα πράγματα»
«Δεν είχα ιδέα πόσα θα μάθαινα για τη στάση μου απέναντι στο σώμα μου, πόσο θα γελούσα με την ανοησία μας γι’ αυτά που θεωρούμε σεξουαλική ευχαρίστηση και πόσο θα έκλαιγα για αυτό που χάνεται στη ζωή όταν καταστέλλεται, αγνοείται και τελικά τιμωρείται», τόνισε η Βρετανίδα ηθοποιός.
-
20.06.2022 Newsroom
«Ο φεμινισμός σήμερα είναι πιο προοδευτικός και ισορροπημένος από πριν», δήλωσε η Έμα Τόμσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαριέλα Φρόστραπ και στο Times Radio, με αφορμή τη συμμετοχή της στην ταινία «Goodluck To You, Leo Grande».
«Όταν εμφανίστηκε το κίνημα νομίζω ότι έκανε τις γυναίκες να θέλουν να γίνουν άντρες, να μοιάσουν σε αυτούς, να γίνουν δηλαδή κυνηγοί, αρπακτικά. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό ονομάζεται σεξουαλική επανάσταση. Η επανάσταση που συνέβη τη δεκαετία του 1970 και γιγαντώθηκε τη δεκαετία του ’80 έκανε εμάς τις γυναίκες να είμαστε “πιο διαθέσιμες”», τόνισε μεταξύ άλλων η Τόμσον. «Τώρα ο φεμινισμός δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες μοιάζουν περισσότερο με άνδρες, όχι, δεν πρόκειται γι’ αυτό. Έχει να κάνει με την εύρεση του χώρου μας, τη διεύρυνση του χώρου μας και τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουμε για να εξισορροπήσουμε τα πράγματα».
Η Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Ντάριλ ΜακΚόρμακ, του 29χρονου ιρλανδού ηθοποιού, που συμμετείχε στη σειρά του BBC, «Peaky Blinders». Το σενάριο είναι της Κέιτι Μπραντ και η σκηνοθεσία της Αυστραλής Σόφι Χάιντ.
“For me, feminism is not about women becoming more like men. It’s about finding our space, enlarging our space, and the ways in which we work in the world.”
Emma Thompson discusses feminism and sexuality with @MariellaF1 on #TimesRadio. pic.twitter.com/lv2GqInodt
— Times Radio (@TimesRadio) June 15, 2022
Μιλώντας για την ταινία, η Τόμσον συμπλήρωσε ότι «είναι μια περιπέτεια, ένα ταξίδι, μια εξερεύνηση της ευχαρίστησης και της ντροπής και ένα πορτρέτο της εργασίας στο σεξ, ως ένα από τα επαγγέλματα φροντίδας. Δεν είχα ιδέα πόσα θα μάθαινα για τη στάση μου απέναντι στο σώμα μου, πόσο θα γελούσα με την ανοησία μας γι’ αυτά που θεωρούμε σεξουαλική ευχαρίστηση και πόσο θα έκλαιγα για αυτό που χάνεται στη ζωή όταν καταστέλλεται, αγνοείται και τελικά τιμωρείται. Ελπίζω η ταινία να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να κάνει το ίδιο καλό και σε αυτούς».