Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Πέλλας εξαιτίας της πανδημίας, αντιμετωπίζουν απελπιστική κατάσταση και επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.

Με υπόμνημά της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στο νοσοκομείο Γιαννιτσών καλεί την κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

«Ο λαός με την πειθαρχία που επέδειξε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, της έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα», αλλά «δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Αυτό που σχεδόν μονότονα παρακολουθούμε μέχρι και σήμερα, είναι μια προσπάθεια μετακύλισης των δικών της ευθυνών στην λεγόμενη ατομική ευθύνη».

Συνεχίζοντας, προσθέτουν ότι «δεν πρέπει να ξαναζήσουμε αυτά που συνέβησαν. Ο εμβολιασμός ακόμη και αν πραγματοποιηθεί μαζικά, αφού ξεπεραστούν τα προβλήματα επάρκειας, δεν αποτελεί πανάκεια και προφανώς δεν λύνει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό».