
Ακόμη μία είδηση που αποδεικνύει τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας σε δημόσια κτίρια και υποδομές, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στα Ιωάννινα, ένας 15χρονος μαθητής έπεσε από ύψους 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα στο προαύλιο του σχολείου του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ ένας 15χρονος μαθητής ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα, με αποτέλεσμα ο μαθητής να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος περίπου 6 μέτρων, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.
Από τη Διεύθυνση του σχολείου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου παρέμεινε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά – προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου ούτε για την επικινδυνότητα της περίφραξης ούτε μετέπειτα για το συμβάν.
Δημοτική αρχή και αστυνομία, ενημερώθηκαν για το περιστατικό από δημοσιεύματα, ενώ από τις αστυνομικές αρχές κινήθηκε διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.