Καμπουράκης για ακρίβεια: Αυτός που σκούζει πάει και πληρώνει για τσιγάρα πέντε ευρώ
«Κλαίνε όλοι για το ψωμί... Είναι τώρα αυτό κόστος για να φωνάζουν; Αυτός που σκούζει πάει κάθε μέρα στο περίπτερο και πληρώνει πέντε ευρώ για τσιγάρα».
-
04.04.2022 Newsroom
Το κύμα ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά σχολιάζει μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ -και σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά– Δημήτρης Καμπουράκης, σε άρθρο του στο Liberal.gr.
Κι ενώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά μαστίζονται από την ακρίβεια, με έξι στους δέκα εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα να στερείται ακόμα και βασικά αγαθά, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, θέλησε με το άρθρο του να κατευνάσει τις αντιδράσεις εισάγοντας λαϊκιστικά επιχειρήματα.
«Κλαίνε όλοι για το ψωμί. Μέρα νύχτα οι τηλεοράσεις, φωνάζουν για το ψωμί. Εγώ λοιπόν, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Παίρνανε τη φρατζόλα το ψωμί ένα ευρώ, τώρα θα την παίρνουν ένα δέκα ή ένα είκοσι. Με μια φρατζόλα τρώει μια τετραμελής οικογένεια την ημέρα. Είναι τώρα αυτό κόστος για να φωνάζουν; Και έπειτα, αυτός που σκούζει πάει κάθε μέρα στο περίπτερο και πληρώνει πέντε ευρώ για τσιγάρα. Εκεί τα δίνει, δεν τον πιάνει πανικός», γράφει στο άρθρο του με τίτλο «Ο μονόλογος του κυρ-Μιχάλη» στις 31/03, o Δημήτρης Καμπουράκης.
Παράλληλα, στο ίδιο άρθρο σχολιάζει και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αλματώδης αύξηση στην τιμή του ηλιέλαιου, σημειώνοντας τα εξής:
«Αμ το ηλιέλαιο; Ανάθεμα το για ηλιέλαιο. Από πότε δηλαδή το ηλιέλαιο έγινε είδος πρώτης ανάγκης, για να μας πιάνει άγχος επειδή ακρίβυνε ή επειδή χάθηκε από τα ράφια; Και γιατί να τρέξει ο άλλος να αγοράσει πέντε μπιτόνια ηλιέλαιο για το σπίτι του; Μη χειρότερα δηλαδή. Θυμάμαι τότε με το Τσέρνομπιλ που είχαν τρέξει όλοι στα μπακάλικα και ένας γείτονας μου είχε για χρόνια γεμάτο το αποθηκάκι του με κουτιά από γάλατα. Πήγε φαντάρος ο γιος του και ακόμα έπινε το γάλα που είχε αγοράσει ο πατέρας του στο Τσέρνομπιλ.
Εγώ ήξερα ότι το λαδάκι του Θεού που βγαίνει από την ελιά, είναι το καλό λάδι. Και ότι αυτά τα σπορέλαια τα τρώνε οι ξένοι επειδή δεν φυτρώνουν ελιές στις πατρίδες τους, οπότε αναγκάζονται να μπουκώνονται με βούτυρα και σπορέλαια που βουλώνουν φλέβες».