
Με καταστολή και βία αντιμετωπίζονται οι διαδηλωτές στη Γαλλία από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς αγωνίζονται ενάντια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με το συνταξιοδοτικό.
Οργισμένες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες από το Παρίσι, με αστυνομικό να γρονθοκοπεί και να ρίχνει αναίσθητο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων το βράδυ της Δευτέρας (20/3) για το συνταξιοδοτικό.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι ο διαδηλωτής παρέμεινε αναίσθητος για περίπου πέντε λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Unbearable images of police violence in Paris. If you want to stay alive, stay at home," a policeman said yesterday to a peaceful demonstrator. We French people need international reactions. #policeviolence #ReformeDesRetraites #France https://t.co/mY2eTrTray
— Delphine Diaz (@Delphine_Diaz) March 21, 2023