Ο γνωστός για τις μισογυνικές απόψεις του, Andrew Tate (Άντριου Τέιτ) συνελήφθη στη Ρουμανία μαζί με τον αδελφό του και δύο άλλους υπόπτους στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων.

Οι Tates – ειδικά ο Andrew – έχουν δημοτικότητα επειδή υποστηρίζουν βίαιες και συχνά μισογυνιστικές απόψεις για τις γυναίκες, τη σεξουαλικότητα και την κουλτούρα του βιασμού. Τα αδέρφια παρουσιάζονται ως δάσκαλοι που θέλουν να ανοίξουν τα μάτια των ανθρώπων στα ψέματα των γυναικών και των αριστερών μέσων ενημέρωσης και φέρεται να έχουν κερδίσει εκατομμύρια μέσω διαδικτυακών μαθημάτων για τη σκέψη και τα κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας.

“Οι τέσσερις ύποπτοι… φαίνεται ότι δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση, τη στέγαση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τες να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο που προορίζεται να προβληθεί σε εξειδικευμένους ιστότοπους έναντι κόστους”, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το BBC.

Τα αδέρφια βρίσκονται υπό έρευνα από τον Απρίλιο μαζί με δύο Ρουμάνους υπηκόους. Η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας της Ρουμανίας (DIICOT) εξέδωσε δήλωση, αλλά δεν κατονόμασε τους αδερφούς Tate, αναφέροντας ότι δύο Βρετανοί πολίτες και δύο Ρουμάνοι υπήκοοι ήταν ύποπτοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας επικεντρωμένης στην εμπορία ανθρώπων.

Ο Andrew Tate μετακόμισε στη Ρουμανία πριν από πέντε χρόνια.