
Όσο κι αν λιγοστεύουν οι ελπίδες, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι φονικοί σεισμοί σε Τουρκία και Συρία.
Ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 νεκρούς αλλά κάθε ώρα οι διασώστες ανακοινώνουν κι ένα θαύμα επιβίωσης.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ένα 12χρονο αγόρι κρατήθηκε στη ζωή 182 ώρες μετά τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.
(VIDEO) A 12-year-old boy was miraculously rescued from the rubble 182 hours after the first earthquake hit Türkiye on Feb. 6
• Rescued a week after earthquakes
• He is from southeastern Hatay province🔴 LIVE updates here: https://t.co/rjJzOvo2mE pic.twitter.com/OY5OQDgYNs
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 13, 2023
Διασώστες ανέσυραν, επίσης σήμερα, ζωντανό ένα 10χρονο κορίτσι από τα ερείπια πολυκατοικίας στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 183 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε την περιοχή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το δίκτυο TRT Haber.
Στο μεταξύ, η 6χρονη Μιράι απεγκλωβίστηκε ύστερα από 178 ώρες κάτω από τα συντρίμμια στο Αντιγιαμάν.
Miray, a 6-year-old girl, rescued from rubble in Adiyaman 178 hours after massive earthquakes hit Türkiye
🔴 LIVE updates here: https://t.co/rjJzOvo2mE pic.twitter.com/NQyTapUyLJ
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 13, 2023
176 ώρες μετά τον σεισμό ανασύρθηκε άλλη μια εγκλωβισμένη στην επαρχζία Χατάι, η Εσμά. Μία ώρα αργότερα διασώθηκε και 35χρονος.
Τα συνεργεία διάσωσης την απομακρύνουν από τα συντρίμμια ενώ με κομμένη την ανάσα ο κόσμος παρακολουθεί τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό και του 15 χρονου γιου της.
“Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια”, μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ελβίρα Κρίθαρη ενώ ο ρεπόρτερ Κώστας Καντούρης επισημαίνει ότι το Γκαζιαντέπ, επίκεντρο του δεύτερου μεγάλου σεισμού των 7,6 Ρίχτερ, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εμβολιαστούν καθώς εστάλησαν μεγάλες παρτίδες εμβολίων, τετάνου και λύσσας. Ωστόσο, στους καταυλισμούς παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων και βασικών πρώτων ειδών.