
Σχεδόν 27 χρόνια μετά το θάνατο του Κερτ Κομπέιν, του frontman των Nirvana, το FBI αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το φάκελο που είχε σχηματίσει για την υπόθεση.
Όχι, η ομοσπονδιακή διωκτική δύναμη των ΗΠΑ δεν ερευνούσε τον Κομπέιν για κάτι. Απλώς, μετά την αυτοκτονία του στο σπίτι του στις 5 Απριλίου του 1994 το FBI είχε δεχθεί παραινέσεις από πολίτες να ερευνήσει την υπόθεση, καθώς θεωρούσαν ότι η αστυνομία είχε καταλήξει πολύ εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο μουσικός είχε πάρει ο ίδιος τη ζωή του.
Στον 10σέλιδο φάκελο περιλαμβάνονται επιστολές από δύο άτομα τα οποία ζητούσαν από το FBI να ερευνήσει τον θάνατο του Κομπέιν υποστηρίζοντας ότι είχε υπάρξει πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό του του ως αυτοκτονία. Μάλιστα, ένας από τους πολίτες αναφέρει ότι η αστυνομία που ανέλαβε την υπόθεση δεν διερεύνησε ποτέ σοβαρά αν υπάρχει ζήτημα δολοφονίας.
Η δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2003 αναφέρει: «Πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη αδικία στην υπόθεση του Κερτ Κομπέιν. Σας γράφω με την ελπίδα να με βοηθήσετε ώστε να υπάρξει μια επανεξέταση του θανάτου του. Εκατομμύρια fans σε όλον τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις ασυμφωνίες που αφορούν στο θάνατό του να ξεκαθαρίζουν μία και καλή. Είναι θλιβερό να σκέφτεται κανείς ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ».
Ο φάκελος του FBI περιλαμβάνει τις απαντήσεις που το γραφείο έστειλε σε διάφορα άτομα μέσω των οποίων τους ενημέρωνε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει μία πιθανή ανθρωποκτονία. «Προκειμένου το FBI να αρχίσει μία έρευνα για οιαδήποτε καταγγελία λαμβάνουμε, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που να αποδεικνύουν παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου στο πλαίσιο της ερευνητικής μας δικαιοδοσίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Ο φάκελος κλείνει με ένα fax που η εταιρεία Cosgrove/Meurer Productions έστειλε στο FBI τον Ιανουάριο του 1997. Πρόκειται για την εταιρεία που γύριζε τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Άλυτα Μυστήρια» και η οποία είχε παρουσιάσει ένα επεισόδιο τον Φεβρουάριο του 1997 γύρω από τον Κομπέιν. Το fax αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας ιδιωτικός ερευνητής, ο Τομ Γκραντ από το Λος Άντζελες, με πέρασμα από την τοπική αστυνομία, είναι πεπεισμένος ότι το επίσημο συμπέρασμα περί αυτοκτονίας ήταν βιαστικό.