
Λίγες, μόλις, μέρες από τη συνάντηση του Άρη Λάσκου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη το Facebook -χωρίς καμία προειδοποίηση- αποφάσισε για δεύτερη φορά να κατεβάσει το προφίλ του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΗ.
Μάλιστα, αυτή τη φορά δεν του επιτρέπεται και δικαίωμα ένστασης κάτι που προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ο ρόλος του Άρη Λάσκου έχει θεσμικό χαρακτήρα μιας και είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που τον τελευταίο καιρό μαζί με σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο δίνει αγώνα απέναντι στην απαξίωση της κυβέρνησης και το Π.Δ.852022.
Δεν είναι πρώτη φορά που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφασίζει και διατάζει την παύση προφίλ. Με το πρόσχημα της μη συμμόρφωσης στους κανόνες της κοινότητας λειτουργεί με τρόπο που εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργία της. Την ίδια συνθήκη κατά καιρούς έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν και δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες και αυτό το κάνει ακόμα πιο περίεργο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου.