
Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open τόνισε πως πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση του κατώτατου μισθού ύψους 9%, αν εφαρμοζόταν ο κανόνας της παραγωγικότητας.
«Έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση από την πρώτη του χρόνου. Εγώ συμφωνώ απολύτως με αυτόν που λέει αφού έχουμε 8% ανάπτυξη γιατί να μην έχουμε και 8% αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού.
Πράγματι, εγώ πιστεύω οτι ο κατώτατος μισθός πρέπει να συνδέεται με την παραγωγικότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό είναι σωστό. Μόνο αυτό, γιατί δεν πρέπει να το συνδέουμε με πολιτικές αποφάσεις γιατί αλλιώς η οικονομία θα καταστραφεί.
Αν εφαρμοστεί απόλυτα το όποτε έχω αλλαγή της παραγωγικότητας, να έχω αλλαγή και στην παραγωγικότητα του κατώτατου μισθού έπρεπε πέρυσι το 2020 να έχουμε -9% του βασικού μισθού. Δεν κάναμε -9%. », είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το video μετά το 28:30…