
Ανατροπή σημειώθηκε με τη σύλληψη του 42χρονου στο Κουκάκι, καθώς η προκήρυξη που αφορούσε σε επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ και βρέθηκε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο στο σπίτι του και που αποτελούσε το στοιχείο που συνέδεε τον 42χρονο με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 42χρονου, ο σκληρός δίσκος κατασχέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντος και περιείχε κείμενο προκήρυξης με την οποία η ΟΛΑ ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στις 24 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα.
Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, σημειώθηκε ανατροπή στην υπόθεση σύλληψης του 42χρονου, καθώς η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που εξέτασε όσα βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα του συλληφθέντος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η προκήρυξη που είχε βρεθεί εκεί, δεν είχε γραφτεί από τον 42χρονο αλλά την είχε κατεβάσει από ένα site του αντιεξουσιαστικού χώρου όταν είχε δημοσιευθεί σε αυτό.
Να σημειωθεί ότι ο 42χρονος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες της υπόθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορούμενοι, που πιθανολογείται ότι είχαν δεσμούς με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάτι που να αποδεικνύει κάποια σχέση, οδηγήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ενώπιον του εισαγγελέα.
Το αστυνομικό φιάσκο του πρώτου πορίσματος αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα omniatv.gr, αφού ως τότε οι αστυνομικές πηγές ενημέρωσης επιχειρούσαν να αποσιωπήσουν την νέα εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, το αρχηγείο είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή “PDF”, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015. Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή “PDF” την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή».