
Να αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες για το κλείσιμο του εργοστασίου PITSOS πασχίζει ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προκειμένου να μεταθέσει την ευθύνη του κλεισίματος δημοσίευσε ανάλυση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ.
Μέχρι και ανάλυση της ΟΑΚΚΕ (Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) ανήρτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να δικαιολογήσει το φιάσκο της PITSOS.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΟΣ -Αλλά από κοντά και τα άλλα κόμματα – Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ https://t.co/MUAKMhHBTS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 15, 2020
Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια του υπουργού να μεταθέσει στην Αριστερά το κλείσιμο του εργοστασίου, η ανάλυση της ΟΑΚΚΕ κάνει λόγο για ευθύνες της ΝΔ που δεν έβγαλε κουβέντα για να καταγγείλει αυτό το σαμποτάζ:
Η κυβέρνηση, η ΝΔ και οι καθεστωτικοί αναλυτές, συγκαλύπτουν το γεγονός ότι το κλείσιμο του εργοστασίου οφείλεται στην απαγόρευση της επένδυσης στη Μαγούλα από το δήμο Ελευσίνας με την έμμεση υποστήριξη όλων των κυβερνήσεων και των όλων κομματικών ηγεσιών που αποσιώπησαν το σαμποτάρισμα της επένδυσης εκεί.
Η Μπακογιάννη συγκάλυψε ουσιαστικά το καίριο σαμποτάρισμα του εργοστασίου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν απαίτησε από την BOSH να επεκτείνει το παλιό εργοστάσιο του Ρέντη (…)
Για το σαμποτάρισμα του εργοστασίου στη Μαγούλα κουβέντα η ΝΔ. (…) Διάφοροι καθεστωτικοί αναλυτές συγκάλυψαν τους σαμποταριστές παριστάνοντας τους ιδεοληπτικούς φιλελεύθερους. Κλασικό παράδειγμα το άρθρο στο Liberal που δικαιολογεί το κλείσιμο του εργοστασίου ως εξης: «Οι λόγοι είναι σύνθετοι και καθόλου μονοδιάστατοι, όμως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η συρρίκνωση της κατανάλωσης στην Ελλάδα, αλλά και η μετατόπιση των παγκόσμιων ισορροπιών στην παραγωγή της βαριάς βιομηχανίας, προς χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου».
Ο υπερβάλλων μάλλον ζήλος του Άδωνι να μεταθέσει την ευθύνη στην αριστερά, του στέρησε την νηφαλιότητα να διαβάσει με προσοχή το κείμενο.