Τελειωμό δεν έχει το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει η ηλεκτρονική διεύθυνση (url) της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex.
Έτσι το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, προφανώς διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά.

Σχεδόν… μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα εστάλη το εξής μέιλ προς τους γονείς:

«Αγαπητοί κηδεμόνες Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».
Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει για άλλη μια φορά… τελευταία στιγμή να προβεί σε αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να είναι «εφιαλτική» για χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Το μέιλ προς τους εκπαιδευτικούς:

Με ενημέρωση που έστειλε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 στα email των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τους ζητά να αλλάξουν τη διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής τάξης στο Webex.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον πάροχο της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υλοποίησε μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετικό ενημερωτικό μήνυμα σήμερα στο email τους και παρακαλούνται για τη σχετική άμεση ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρακολουθεί καθημερινά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ανταποκρίνεται άμεσα, με συνεχείς αναβαθμίσεις και στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.
O εκπαιδευτικός μπορεί να πληροφορηθεί τη νέα διεύθυνση της προσωπικής αίθουσας τηλεδιάσκεψης με σύνδεση του στην πύλη εισόδου της υπηρεσίας στο https://webex.sch.gr.

Προβλήματα παρά τους νέους συνδέσμους (url)

Σήμερα, πάντως, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και παρά την αποστολή νέων συνδέσμων της ηλεκτρονικής τάξης στο Webex, είναι πολλές οι καταγγελίες εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της χώρας, που δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται πως και η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Webex, καθώς «έπεσε» η πλατφόρμα της εταιρίας.