Η απάντηση αυτή ήρθε ως αντίδραση στις διαμαρτυρίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ΚΚΕ «όχι μόνο δεν καταδίκασε χωρίς αστερίσκου, αλλά την επαύριο συνέχισε τη στοχοποίησή μου, με αήθεις χαρακτηρισμούς που ξέρουμε ότι οπλίζουν χέρια πλέον».

Ο Θανάσης Παφίλης παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει ξεκαθάρισε την πάγια θέση του ΚΚΕ ενάντια σε τέτοιες “τρομοκρατικές” επιθέσεις, η οποία εκφράσθηκε και στην περίπτωση της επίθεσης σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Όταν βγαίνει ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και καταγγέλλει επισήμως ότι αυτός είναι ο τάδε, που φοιτεί εκεί, που είναι αυτό κι αυτό τότε ισχύει αυτό που γράψανε μερικοί: “Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος», συμπλήρωσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας την περίπτωση της αποκάλυψης ταυτότητα διαδηλωτή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε ο Παφίλης στην Βουλή:

Ο κ. Μπογδάνος και οι συν αυτώ γνωρίζουν πολύ καλά την άποψη και τη στάση του ΚΚΕ στα θέματα της τρομοκρατίας -εντός ή εκτός εισαγωγικών. Γνωρίζουν οι πάντες ότι το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε ποτέ τέτοιες μεθόδους, από τότε που υπάρχει το κομμουνιστικό κίνημα. Και ήταν σαφής, σαφέστατη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την καταδίκη της ενέργειας κατά του κ. Μπογδάνου. Ταυτόχρονα όμως λέμε ότι αυτές οι ενέργειες ταΐζουν όλους αυτούς, που θέλουν να επιβάλουν όχι απλά “νόμο και τάξη”, αλλά πειθαρχία άλλου είδους στα Πανεπιστήμια και αλλού.

Επειδή (σ.σ.: ο Μπογδάνος) διαμαρτυρήθηκε για όσα του είπε ο κ. Γκιόκας, θα το πω απλά και ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο κόσμος. Είχαμε μια σύγκρουση με την αστυνομία, που έδρασε απαράδεκτα -γιατί δεν μπορεί να ρίχνεις χημικά μες στον κόσμο που έχει καροτσάκια με παιδιά, ούτε να θεωρείς τρομοκρατική ενέργεια την αυτοάμυνα ενός διαδηλωτή. Όταν βγαίνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και καταγγέλλει επισήμως “αυτός είναι ο τάδε, που είναι εκεί, αυτό και αυτό”, τότε ισχύει αυτό που έγραψαν μερικοί.

Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος.

Έτσι είναι η πραγματικότητα. Τελεία.