
Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Bandiera Rosa, η Ματίνα Κοντού συζητά με τoν τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο, που γνωρίσαμε από τους έστοχους στίχους του, τις όμορφες μουσικές του αλλά και το καυστικό χιούμορ του με το οποίο έχει επιλέξει να στηλιτεύει πολλά απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο Σπύρος Γραμμένος μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή της ROSA, με το πηγαίο χιούμορ του να δρα για ακόμη μία φορά ως αντίδοτο σε όσα ζούμε.
Ο ίδιος μίλησε για τις κρίσεις πανικού και με αφορμή την «Σεροτονίνη», το τραγούδι που έγραψε, απαντά αν τελικά ξορκίζονται με το να μιλάμε γι’ αυτές και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας. Ακόμη, αναφέρεται στην ζωή στην Αθήνα, τους γρήγορους ρυθμούς της, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την ακατάσχετη πληροφορία που μας κατακλύζει καθημερινά.
Παράλληλα, περιγράφει πώς «η λιγότερο άκρα Δεξιά» έκανε θέμα στην Βουλή το κομμάτι του «Κουκουλοφόρος», αφότου παίχτηκε ζωντανά στην δημόσια τηλεόραση και δηλώνει χαρούμενος που το τραγούδι του είναι πια κατοχυρωμένο και βρίσκεται στα πρακτικά της Βουλής, τονίζοντας ότι είναι αστείο να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα όταν συμβαίνουν τόσα άλλα στην χώρα.
Ο Σπύρος Γραμμένος σχολιάζει την έκβαση της υπόθεσης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου κι αναφέρεται σ’ αυτούς τους «φιλήσυχους πολίτες» που τον χτύπησαν μέχρι θανάτου αλλά και την στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που «είπε στους εμπλεκόμενους “εντάξει παιδιά, πάτε σπίτι σας, μην το ξανακάνετε” και στην ΕΛΑΣ έκανε “πατ πατ” στην πλατούλα».
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μιλάει ακόμη για το τραγούδι που έγραψε για τις γυναικοκτονίες το οποίο όπως λέει δεν θα ήθελε να έχει γραφτεί ποτέ και ιδίως από τα χέρια του γιατί νιώθει το βάρος του, ενώ αναφέρεται στους φόβους των θυμάτων κακοποίησης και τα εμπόδια που βρίσκουν για να μιλήσουν. Ακόμη, περιγράφει πώς ένιωσε τη στιγμή που ο ίδιος μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί, παραλληλίζοντας το συναίσθημα με ένα βάρος που από το θύμα μεταφέρεται πια, στον θύτη.
Τέλος, ο ίδιος ντύνει μουσικά τις φετινές κάλπες και μας ενημερώνει για το που μπορούμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:
*Ευχαριστούμε το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, για την φιλοξενία στον χώρο του.