Χανιά: Κατάφερε να κολυμπήσει η φώκια «Στέλλα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Κατάφερε να κολυμπήσει η φώκια «Στέλλα»

SHARE THIS

Πριν από λίγες ημέρες στην παραλία του κάτω Σταλού στα Χανιά εμφανίστηκε η "Στέλλα". Μια ηλικιωμένη και αδυνατισμένη φώκια.

Στη στεριά για να λιαστεί και να αναρρώσει βγήκε μία ηλικιωμένη και αδυνατισμένη φώκια που συχνάζει στα Χανιά, η “Στέλλα”, όπως την έχουν ονομάσει οι ντόπιοι, καθώς έχει θεαθεί και άλλες φορές στην περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κτηνίατρος Μαρία Καμπουράκη, η οποία σε συνεργασία με τη MOm την παρακολουθεί και την φροντίζει, της έβαλε με ένεση δύο μπουκάλια ορό και το βράδυ η “Στέλλα” μας γέμισε χαρά, καθώς άφησε την παραλία και κολύμπησε, στην αρχή δειλά και στη συνέχεια ζωηρά προς τα ανοιχτά.

“Όπως μας ενημέρωσε η MOm, η εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας, αν δούμε το ζώο στη στεριά, δεν την βρέχουμε, δεν την ενοχλούμε δεν την ταΐζουμε, δεν αφήνουμε παιδιά και κατοικίδια να την πλησιάζουν και δεν εμποδίζουμε την πορεία της.”

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια της Στέλλας από τον Σταλό που έγινε η Στέλλα όλων όσοι τη φροντίζουν, προς τη θάλασσα, όπως την κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ,” σημειώνει η Ευτυχία Πενταράκη σε ανάρτησή της.

Η προσπάθεια της “Στέλλας” προς τη θάλασσα

Exit mobile version