«Αδειάζει» τον Μητσοτάκη η ΟΕΝΓΕ: «Δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αδειάζει» τον Μητσοτάκη η ΟΕΝΓΕ: «Δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα»

SHARE THIS

Ζητούν μάλιστα την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ μνημονίων, του 13ου και 14ου μισθού και την πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών.

Τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, δημιούργησαν σωρεία αντιδράσεων. Μάλιστα τη δική της απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε η ΟΕΝΓΕ.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών «οι υγειονομικοί που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν ανάγκη από βοηθήματα».

Αντίθετα, διεκδικούν την επαναφορά των μισθών τους «στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές», του 13ου και 14ου μισθού και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων 6 μηνών.

Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν προς την κυβέρνηση ότι αυτά είναι «το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα-ασπιρίνες, αναφορικά με την πληρωμή επιπλέον μισού μισθού τον Δεκέμβριο για 100.000 υγειονομικούς.

Exit mobile version