Αδέσποτα κουνελάκια περιπλανώνται στους δρόμους – Ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέσποτα κουνελάκια περιπλανώνται στους δρόμους – Ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν

SHARE THIS

Οικογένειες αγοράζουν κουνέλια ως "δώρα" και τα εγκαταλείπουν όταν μεγαλώνουν. «Έχουμε μαζέψει πάνω από 1.000 αδέσποτα κουνέλια»

Ένα τραγικά λυπηρό φαινόμενο, που φαίνεται να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες, που αγόρασαν τα κουνελάκια ως κατοικίδια, τα εγκαταλείπουν διαρκώς, και περιπλανώνται αδέσποτα στους δρόμους ανάμεσα σε δεκάδες κινδύνους.

Το νέο κύμα εγκατάλειψης ζώων έχει ήδη απασχολήσει, ενώ δεκάδες από αυτά εντοπίζονται και στον Εθνικό Κήπο.

«Τα παίρνουν θεωρώντας ότι είναι παιχνίδια. Είναι ένα ζωντανό πλάσμα, ένα έμβιο ον το οποίο έχει ανάγκες. Σε δεσμεύει. Πρέπει να πάνε διακοπές και δεν ξέρουν τι να κάνουν το ζωάκι και το αφήνουν στο δρόμο» είπε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων – Υπεύθυνη για τα ζώα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι ιδιοκτήτες των κουνελιών τα αφήνουν σε άλση και πάρκα θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορέσουν να επιβιώσουν, ωστόσο το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την επιβίωση τους.

Πολλά από τα κουνέλια έχουν εντοπιστεί με σημάδια κακοποίησης ενώ τα πιο άτυχα σκοτώνονται από τα διερχόμενα οχήματα.

Ομάδα εθελοντών έχει δημιουργήσει την σελίδα «Κουνελάκια προς υιοθεσία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλαμβάνουν να περισυλλέξουν τα κουνέλια αλλά και να τους βρουν τις παντοτινές τους οικογένειες,  που θα τα υιοθετήσουν και θα τα αγαπήσουν.

Οικογένειες αγοράζουν κουνέλια για τα παιδιά ως δώρα και τα εγκαταλείπουν κατά δεκάδες όταν μεγαλώνουν. «Έχουμε μαζέψει πάνω από 1.000 αδέσποτα κουνέλια», δήλωσε η Σταυρούλα Κονταξή, διαχειρίστρια ομάδας «Κουνελάκια προς υιοθεσία».

Υπενθυμίζεται πως ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς, επιφέρει βαριά πρόστιμα για την εγκατάλειψη τους καθώς έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

Exit mobile version