Αδιανόητο αίτημα ΣΤΑΣΥ για κράτηση συνδικαλιστών που έκαναν στάση εργασίας
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο αίτημα ΣΤΑΣΥ για κράτηση συνδικαλιστών που έκαναν στάση εργασίας

SHARE THIS

«Οι ενέργειες τρομοκράτησης από την διοίκηση της εταιρείας έρχονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης», καταγγέλλει ακόμη.

Μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη, για τη σημερινή στάση εργασίας και εν αναμονή της απόφασης, ήρθε στη δημοσιότητα ένα προκλητικό έγγραφο με αδιανόητες απαιτήσεις της εταιρείας, που ζητά σκληρές διώξεις κατά συνδικαλιστών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας.

Το έγγραφο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης και σε αυτό αναφέρεται ότι η ΣΤΑΣΥ ζητά, μεταξύ άλλων, την προσωρινή κράτηση των συνδικαλιστών και επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ στον καθένα.

Καταγγέλλει μάλιστα πως οι ενέργειες τρομοκράτησης από την διοίκηση της εταιρείας έρχονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ενώ ζητά να μην μείνουν αναπάντητες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

•Η διοίκηση της των Σταθερών Συγκοινωνιών {ΣΤΑ.ΣΥ} με τις ευλογίες της κυβέρνησης προφανώς.
•Ζητάει την καταδίκη σε 6μηνη φυλάκιση του Προέδρου και του Γραμματέα του σωματείου των Εργαζομένων, καθώς και την επιβολή «προσωπικού»προστίμου 1500€ στο καθένα, για την συμμετοχή μας στη 3ωρη στάση εργασίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κατά του αντεργατικού εκτρώματος ν.4808/21 του υπουργού 0 ένσημο, Χατζιδάκη.
#Συνάδελφοι ΟΛΩΝ των κλάδων της χώρας μας, έχουμε την γνώμη, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από το κίνημα.
«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»
#ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ.
ΥΓ: μέρος του εγγράφου «αγωγή» της ΣΤΑΣΥ

 

Exit mobile version