Αδιανόητο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ: Πρωτοφανής επίθεση των ΜΑΤ σε χιλιάδες φοιτητές (Videos)
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ: Πρωτοφανής επίθεση των ΜΑΤ σε χιλιάδες φοιτητές (Videos)

SHARE THIS

Kατά τη διάρκεια της συναυλίας, και ενώ χιλιάδες φοιτητές παρακολουθούσαν τον καλλιτέχνη, έγινε συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές.

Αυθαιρεσία, βία, καταστολή, ακόμη μία φορά από την ΕΛΑΣ, που εχθές το βράδυ υπηρέτησε για ακόμη μία φορά το δόγμα του «νόμου και τάξης» στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας, και ενώ χιλιάδες φοιτητές παρακολουθούσαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη, έγινε συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές του χώρου, με τον κόσμο να προσπαθεί να διαφύγει.

Επικράτησε πανικός καθώς τα δακρυγόνα δημιούργησαν ασφυκτική ατμόσφαιρα, ενώ ακόμη υπήρξε και κίνδυνος τραυματισμών. Υπογραμμίζεται, ότι μέσα στο πλήθος που δέχτηκε τα δακρυγόνα βρίσκονταν και μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία φοιτητών από την Καμάρα προς τον πανεπιστημιακό χώρο. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και επιτέθηκαν στην πορεία και με την αύρα.

Τα ΜΑΤ συνέχιζαν την ρήψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης και κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού του κόσμου. Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν μέσα σε λίγα λεπτά αναπνευστικά προβλήματα αλλά και κρίσεις πανικού, όπως δημοσιεύει το alterthess.gr

 

Κατά τη διάρκεια της καταστολής υπήρξαν τέσσερις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη, σύμφωνα με το τοπικό voria.gr.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή, ήταν όταν παρά το αστυνομικό πογκρόμ οι καλλιτέχνες ανέβηκαν και πάλι στη σκηνή, τραγουδώντας μαζί με το κοινό, χωρίς ηχεία, σε μια συμβολική κίνηση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής καταστολής άνδρες των ΜΑΤ στοχοποίησαν για ακόμη μια φορά δημοσιογράφο της πόλης. Όπως κατέγραψε και δημοσίευσε στο twitter ο Χρ. Αβραμίδης, «εδώ η αστυνομία τραμπουκίζει δημοσιογράφο παρότι υπάρχουν μπροστά 8 κάμερες. Τραβάνε τον Λιτσαρδάκη και στη συνέχεια ο επικεφαλής αρνείται να δώσει τα στοιχεία».

Exit mobile version