Αυτό είναι σωστό: Πρόστιμο 250.000€ σε άντρα που πέταξε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι σωστό: Πρόστιμο 250.000€ σε άντρα που πέταξε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων

SHARE THIS

Ο 59χρονος Ηρακλειώτης εντοπίστηκε από τις κάμερες, πουκατέγραψαν τις κινήσεις του όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του, έβγαλε ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια και τα πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων

Ο άνθρωπος που προέβη σε αυτήν την αποτρόπαιη πράξη θα κληθεί να πληρώσει 250.000 ευρώ .

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ ΤV», υποστήριξε πως δυστυχώς η Κρήτη απολαμβάνει μια άσχημη πρωτιά σε εγκλήματα που αφορούν παραμέληση, εγκατάλειψη ή κακοποίηση ζώων.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε η κ. Χουστουλάκη.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε και η Φιλοζωική Ομάδα «Σείριος» Ηρακλείου, που υποστήριξε: «Δε χρειάζεται η αυστηρότητα του νόμου για να σεβαστούμε το αυτονόητο. Τη ζωή κάθε πλάσματος, την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να την προστατεύουμε. Ας γίνει παράδειγμα σε όλους πως τέτοια εγκλήματα δε θα μείνουν ατιμώρητα».

Ο 59χρονος αναμένεται να πληρώσει για τη συγκεκριμένη πράξη 250.000 ευρώ, ένα ποσό αρκετά σημαντικό.

 

Exit mobile version