Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και η πίεση στο αποδυναμωμένο ΕΣΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και η πίεση στο αποδυναμωμένο ΕΣΥ

SHARE THIS

Η αύξηση των των διασωληνώσεων και των κρουσμάτων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην Αττική αν δεν μπει άμεσα φρένο

Η αύξηση των των διασωληνώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, χθες προκαλεί έντονο προβληματισμό αν αναλογιστούμε, ότι σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ,  Δημοσθένη Σαρηγιάννη η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 65%.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 262 διασωληνώσεις, δηλαδή 13 περισσότερες από τις αντίστοιχες του Σαββάτου 6/2. Μέσα σε μια μέρα ανετράπη η χρονοβόρα αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων, αποδεικνύοντας ότι όσο δύσκολα μειώνεις την διασπορά, τόσο εύκολα φεύγει εκτός ελέγχου. Φαίνεται δηλαδή ότι οι διασωληνώσεις πήγαν 10 ημέρες πίσω, ενώ και τα κρούσματα μόνιμα πλέον βρίσκονται σε τετραψήφιο αριθμό ημερησίως.

Παράλληλα η πίεση θα αυξηθεί στο ΕΣΥ, γιατί αναμένεται και η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην κοινότητα. Με λίγα λόγια, η Αττική που μέχρι τώρα είχε γλιτώσει την διασπορά του ιού βρίσκεται μια ανάσα απ’ το να περάσει το σκληρότερο κύμα της πανδημίας. Τα δεδομένα, μόνο αισιοδοξία δεν φέρνουν και οι αποφάσεις λαμβάνονται αργά και με τόσες αντιφάσεις, που απλά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Αρκεί απλά να αναλογιστούμε τι συνέβη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα που αποτελεί μια ιδιαίτερα μεγάλη συρροή κρουσμάτων, που είχαν μολυνθεί περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι και παιδιά ενώ πλέον τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 65. Σε μια πυκνοκατοικημένη γεωγραφική περιοχή, όπως είναι η Αττική αν δεν μπει τώρα φρένοσ την διασπορά του ιού, οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Exit mobile version