Αυξάνονται οι καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα

SHARE THIS

Την τριετία 2020-2022, βάση των όσων καταγγέλλει η ΔΑΣ- υπήρξαν 120 καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα (τα 86 στην καθαριότητα).

Από τις αρχές του 2023 έχουν καταγραφεί, επίσημα, 7 εργατικά ατυχήματα στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις καταγγελίες της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Σύμφωνα, με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και το ρεπορτάζ του Απόστολου Λυκεσά, η ΔΑΣ κατήγγειλε δύο ατυχήματα, μόνο τις τελευταίες μέρες.

Το πρώτο συνέβη την Κυριακή, 30 Απριλίου, όταν “κατά τη διάρκεια της αποκομιδής “ανακύκλωσης” στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, συναδέλφισσα, στην προσπάθειά της να μεταφέρει βαριά σακούλα που ήταν έξω από τους κάδους, έσκισε το πόδι της με σπασμένο μπουκάλι που περιείχε η σακούλα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και της έγιναν πολλά ράμματα στο πόδι“.

Το προηγούμενο καταγγέλθηκε “το πρωί της Παρασκευής 28 Απρίλη στην περιοχή των 40 Εκκλησιών. Κατά τη διάρκεια της αποκομιδής στις κατηφόρες της περιοχής, κάδος κύλησε και το χέρι συναδέλφισσας πιάστηκε μεταξύ του κάδου και της δαγκάνας του ανυψωτικού μηχανήματος. Η συναδέλφισσα έσπασε δάχτυλα του χεριού της, μετέβη σε νοσοκομείο και της χορηγήθηκε πολυήμερη αναρρωτική άδεια“.

Την τριετία 2020-2022, βάση των όσων καταγγέλλει η ΔΑΣ- υπήρξαν 120 καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα (τα 86 στην καθαριότητα).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο καλεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο όπου, όπως αναφέρει:

Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων, την αποκομιδή των απορριμμάτων πράσινης γραμμής και μπλε γραμμής (Ανακύκλωση) και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, το τι συμβαίνει με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, καθώς και εργασιακά ζητήματα, όπως η καθυστέρηση στην απονομή και διανομή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα εργατικά ατυχήματα στον Δ.Θ. και η εφαρμογή του νέου ΦΕΚ λειτουργίας της Υπηρεσίας”.

Exit mobile version