Άγιο Όρος: Ελεύθερος ο μοναχός που ξυλοκόπησε άλλο μοναχό
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Όρος: Ελεύθερος ο μοναχός που ξυλοκόπησε άλλο μοναχό

SHARE THIS

Ο 53χρονος νοσηλεύεται πλέον στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος μοναχός που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 53χρονο μοναχό στο Άγιο Όρος, ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό και κατανάλωση αλκοόλ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε για δεύτερη φορά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 35χρονος δεν δικάστηκε καθώς έλειπε το θύμα που είναι ο βασικός μάρτυρας ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση του και όρισε νέα δικάσιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος μετά την πρώτη αναβολή παρέμεινε κρατούμενος ενώ σήμερα (19/9) αφέθηκε ελεύθερος. Ο 35χρονος που βρέθηκε προσωρινά στο ‘Αγιο Όρος και εγκαταβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 6μιση το απόγευμα της Κυριακής (17/9) στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος χτύπησε με τα πόδια και τα χέρια του, καθώς και μ’ ένα πλαστικό αντικείμενο (μπουκάλι) τον 52χρονο.

Όπως είχε μεταδόσει η ΕΡΤ και η Εύα Κουσιοπούλου,ο 52χρονος μοναχός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καρυών, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Το θύμα έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 35χρονου, ενώ δεν αιτήθηκε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Βάσει της δικογραφίας οι δύο μοναχοί είχαν πιει κρασί και δημιουργήθηκε ένταση όταν διαφώνησαν για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 53χρονος νοσηλεύεται πλέον στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και – όπως είπε – «τρόμαξα να τον αναγνωρίσω». «Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Exit mobile version