Άγιος Παντελεήμονας: Φασιστικές επιθέσεις κατά μαγαζιών προσφύγων (Video)
SCREENSHOT/KΕΕΡΦΑ/FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Φασιστικές επιθέσεις κατά μαγαζιών προσφύγων (Video)

SHARE THIS

Καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν χειρότερες.

Να τεθεί οριστικά τέλος στη δράση των φασιστικών ομάδων και των περιπολιών τους, ζητά η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως αναφέρει «εδώ και μία βδομάδα ομάδες φασιστοειδών οργανώνουν βραδινές περιπολίες στην οδό Αχαρνών και προχωράνε σε επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών με ρίψη αυγών και νερού μέσα σε μπλε μπαλόνια. Συγκεκριμένα, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με αυτοκίνητα την Αχαρνών και ρίχνουν σε συγκεκριμένα καταστήματα ξανά απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Έχουν στοχοποιήσει καταστήματα όπως σουβλατζίδικα που πουλάνε “αραβική πίτα”, γραφεία ταξιδίων, ζαχαροπλαστεία».

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν χειρότερες. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με ορμητήριο την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα με τους εμπρησμούς και τις καταστροφές των μαγαζιών. Αν αντί για νερό είχαν βενζίνα τα μπαλόνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά στο σουβλατζίδικο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

«Αυτές οι επιθέσεις στην περιοχή που δόθηκαν μάχες για να ξεριζωθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έρχονται αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, με τον Κασιδιάρη να βλέπει κάθετη πτώση των ψήφων του και την ακροδεξιά εκπρόσωπο των “επιτροπών κατοίκων” να κερδίζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα φασιστοειδή επιχειρούν να επιβάλουν ξανά την παρουσία τους στις γειτονιές με ρατσιστικές επιθέσεις μίσους», επισημαίνει.

«Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του με κινητοποίηση στις 1 Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο ενάντια στις προκλητικές φιέστες των νεοναζί.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων διοργανώνει εκδήλωση στις 25/10 στη Βίλλα Στέλλα 7.30μμ στο Ν. Ηράκλειο», όπως αναφέρει καταληκτικά.

Exit mobile version