Αγρότες: Συνάντηση στη Σίνδο – Mπλόκο στα σύνορα με Β. Μακεδονία
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Συνάντηση στη Σίνδο – Mπλόκο στα σύνορα με Β. Μακεδονία

SHARE THIS

Συνάντηση των αντιπροσωπιών από όλα τα μπλόκα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης για να ορίσουν την επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις για μία ακόμη ημέρα, με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή (9/2), συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σίνδο, ούτως ώστε να ορίσουν την επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες εκτιμούν πως η σύσταση της επιτροπής δεν θα πρέπει να έχει λιγότερο από 20 άτομα, για να υπάρχει εκπροσώπηση από όλες τις επιτροπές και τους διαφορετικούς κλάδους της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α) που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει.

Οι αγρότες, το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες

“Μπουρλότο” στα αγροτικά μπλόκα έβαλε η δήλωση του Μάκη Βορίδη, πως το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα. Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο διευκρίνιζαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη πρωί, επειδή ο πρωθυπουργός γυρίζει την Δευτέρα από το Βελιγράδι.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους αγρότες τη Δευτέρα ακόμη και εάν εν τω μεταξύ έχουν κλείσει με μπλόκα τις εθνικές οδούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αφού επανέλαβε ότι πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι εκπρόσωποι των αγροτών θα σταλούν στη συνάντηση, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός από το Χαϊδάρι μίλησε για ανοιχτό διάλογο με ανοιχτούς δρόμους.

Ο υπουργός Επικρατείας εν τω μεταξύ πάντως μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Exit mobile version