Ακαταδίωκτο επιτροπών όπως λέμε… κυβερνητικό ακαταλόγιστο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαταδίωκτο επιτροπών όπως λέμε… κυβερνητικό ακαταλόγιστο

SHARE THIS

Υπάρχουν αρκετά κενά αφού η τροπολογία δεν προστατεύει μόνο τους επιστήμονες, αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων και άλλους κρατικούς λειτουργούς

Με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τα μέλη τριών επιτροπών που πρωταγωνιστούν στην λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς θα έχουν στο εξής το ακαταδίωκτο.

«Η διάταξη τους προστατεύει από τον κανιβαλισμό που ζούμε – να το πω ευθέως – από ‘ψεκασμένους’ και από fake news», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, αποτυπώνοντας την γραμμή της ΝΔ.

Ωστόσο, εδώ υπάρχουν αρκετά κενά αφού η τροπολογία δεν προστατεύει μόνο τους επιστήμονες, αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων και άλλους κρατικούς λειτουργούς, που συμμετέχουν στη δοτή Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19

Δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ταυτόχρονα, δεν θα υπάρχει πια η δυνατότητα οι αρχές να εξετάσουν καν τα μέλη των επιτροπών για τα όσα έπραξαν στα καθήκοντά τους.

Πρόκειται για τα μέλη των εξής επιτροπών:

  • Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19
  • Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες
  • Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Exit mobile version