Ακόμα ένα «χαστούκι» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα ένα «χαστούκι» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

SHARE THIS

Ακόμα ένα χαστούκι δέχθηκε η Ελλάδα για την ολοένα και πιο ασφυκτική κατάσταση που πειρκατεί αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου. Έξι διεθνείς οργανώσεις στην έκθεσή τους με τίτλο «Ελέγχοντας το μήνυμα: Οι προκλήσεις της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα», εκθέτουν ξανά την κυβέρνηση.

Στην πολυσέλιδη αναφορά που συνέταξαν μετά την ερευνητική αποστολή τους, από 1 έως 15 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρονται μεταξύ πολλών άλλων στην προσπάθεια θεσμικού ελέγχου των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, την υπόθεση Καραίβάζ και τη λίστα Πέτσα.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί το «ναδίρ» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και συγκέντρωσε τη διεθνή προσοχή στα σημαντικά προβλήματα της χώρας όσον αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις των αρχών, η πρόοδος των ερευνών εμφανίζεται αργή και στερείται στοιχειώδους διαφάνειας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη χρονοβόρα έρευνα για τις απειλές κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, δημιούργησε ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα και οδήγησε σε δυσπιστία ως προς την ικανότητα ή την προθυμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τη δημοσιογραφική κοινότητα.

Exit mobile version