Ακόμη μία «επιτυχία» της ΕΛΑΣ: Άφαντοι οι αστυνομικοί – μάρτυρες από δίκη χούλιγκανς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμη μία «επιτυχία» της ΕΛΑΣ: Άφαντοι οι αστυνομικοί – μάρτυρες από δίκη χούλιγκανς

SHARE THIS

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Μαρτίου και στους απόντες αστυνομικούς επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ οι χούλιγκανς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η δίκη για τα σοκαριστικά επεισόδια μεταξύ επτά χούλιγκανς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, στο Πέραμα, που συνελήφθησαν για συμπλοκές σώμα με σώμα, μαχαιρώματα, και φωτιές σε αυτοκίνητα της περιοχής.

Και ενώ οι χούλιγκανς, οι οποίοι δεν κρατούντο, προσήλθαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, παρά το ότι, κινδύνευαν να δικαστούν με το ιδιώνυμο και να πάνε και φυλακή, απουσίαζαν αδικαιολόγητα οι τρεις αστυνομικοί – μάρτυρες των επεισοδίων, που ήταν και αυτοί που τους είχαν συλλάβει, σύμφωνα με το ieidiseis.

Η απουσία των αστυνομικών προκάλεσε τη λογική απορία των δικαστών, οι οποίοι τους τιμώρησαν με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς είχε αποτέλεσμα να αναβληθεί εκ νέου η δίκη για τις 17 Μαρτίου και οι χούλιγκανς να αφεθούν και πάλι ελεύθεροι μέχρι τότε.

Η στάση των αστυνομικών προκαλεί λογικά ερωτηματικά, για την πρόθεση της πολιτείας, αλλά και της αστυνομίας για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της βίας εντός και εκτός γηπέδων. Ερωτηματικά, που θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν πρώτοι από όλους ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Γιατί ωραία τα ευχολόγια και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί αυστηροποίησης κυρώσεων, αλλά εδώ υπάρχουν νόμοι, που δεν εφαρμόζονται.

Exit mobile version