Νέο «παράρτημα» της ΕΛΑΣ το ΑΠΘ: Ακόμη μία νύχτα αστυνομοκρατούμενο
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «παράρτημα» της ΕΛΑΣ το ΑΠΘ: Ακόμη μία νύχτα αστυνομοκρατούμενο

SHARE THIS

Η ΕΛΑΣ εχθές δεν περιορίστηκε απλά στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, αλλά με τον γνωστό ζήλο για νόμο και τάξη εξαπλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του πανεπιστημίου.

Εχθές το βράδυ το ΑΠΘ γέμισε με ομάδες όλων των ειδών σωμάτων ασφαλείας, ενώ η παρουσία τους ήταν εμφανής και στην περιοχή περίγυρα του πανεπιστημίου.

Το campus έμοιαζε με παράρτημα της ΕΛΑΣ με το ίδιο πρόσχημα που χρησιμοποιούν όλες αυτές τις ημέρες, για την περιφρούρηση των εργασιών για την ανέγερση της βιβλιοθήκης, στο χώρο όπου βρισκόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ακόμη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, αλλά και μαρτυρίες, πραγματοποιούνταν έλεγχοι διερχόμενων ατόμων, οι περισσότεροι από αυτούς φοιτητές, ενώ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 προσαγωγές ατόμων, περαστικών έξω από το πανεπιστήμιο ή που επιχειρούσαν να μπουν μέσα.

Η ΕΛΑΣ εχθές δεν περιορίστηκε απλά στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, όπου βρίσκεται η υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, αλλά με τον γνωστό τους ζήλο για νόμο και τάξη εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, γινόταν πάρτι, το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε χιλιάδες άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κατά τις 3 τα ξημερώματα, ομάδα 60-70 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο ΣΘΕ, με αυτούς να απαντούν με τον προσφιλή τους τρόπο, με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ κινητοποιήθηκε και η «Αύρα» για όση ώρα διήρκησαν οι συγκρούσεις και το κυνηγητό μέσα στο ΑΠΘ.

Η βασική εστία των συγκρούσεων ήταν το προαύλιο του Αστεροσκοπείου στην πανεπιστημιούπολη.

Exit mobile version