Ακρόπολη: ΕΔΕ για τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες
X SCREENSHOT - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρόπολη: ΕΔΕ για τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες

SHARE THIS

«Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ατόμων με χλαμύδες και περικεφαλαίες, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλεως των Αθηνών Έλενα Κουντούρη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η παρουσία του γκρουπ που προκάλεσε αναταραχή, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης στην Ακρόπολη, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου. Επίσης, δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε είχε δώσει το Υπουργείο Πολιτισμού σχετική έγκριση.

«Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν αντιδράσεις:

Exit mobile version