Αλαλούμ με τα τεστ: Αρκεί το θετικό rapid test σε εμβολιασμένους για άδεια από την εργασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ με τα τεστ: Αρκεί το θετικό rapid test σε εμβολιασμένους για άδεια από την εργασία

SHARE THIS

Εντός της ημέρας η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ότι με θετικό rapid test θα μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για τους εμβολιασμένους

Τέλος δεν έχει το αλαλούμ με τα τεστ για την ανίχνευση του ιού, με την θετικότητα στη χώρα να χτυπάει «κόκκινο».

Η κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά τη συνταγογράφηση των τεστ παρά τις εκκλήσεις και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τις ατελείωτες ουρές πολιτών στα Κέντρα Υγείας για τη διεξαγωγή PCR και το υψηλό κόστος στις ιδιωτικές κλινικές, τώρα εισηγείται τη διενέργεια μόνο rapid τεστ για τους εμβολιασμένους.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εντός της ημέρας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ότι με θετικό rapid test θα μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για τους εμβολιασμένους.

Οι διευκρινίσεις της αυτές έρχονται μετά τις χθεσινές της δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια, δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος.

Όπως σημείωσε, οι ανεμβολίαστοι θα είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version