Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος  αρνείται να προβληθεί φιλμ Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας
AP PHOTO / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος αρνείται να προβληθεί φιλμ Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας

SHARE THIS

«Η δημοτική αρχή είναι ταυτισμένη με τη γραμμή της κυβέρνησης»

Ένα απαράδεκτο περιστατικό λογοκρισίας σημειώθηκε καθώς όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης αρνήθηκε τη προβολή ταινίας Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή καταγγέλλει πως είχε προγραμματίσει την προβολή ταινίας Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου, ωστόσο, όπως αναφέρει, στην πορεία υπήρξε άρνηση της δημοτικής αρχής και αναγκαστική αλλαγή χώρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Αλλαγή χώρου λόγω άρνησης της δημοτικής αρχής να προβληθεί η ταινία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρ’ όλο που υπήρχε αρχικά συμφωνία. Φαίνεται πως ενοχλεί το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που πήρε η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης για προβολή της ταινίας “3.000 Νύχτες” της Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας Mai Masri, ως έκφραση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας.

Η δημοτική αρχή είναι ταυτισμένη με τη γραμμή της κυβέρνησης, που θέλει να επιβάλει σιγή σε κάθε φωνή και κάθε φορέα που τολμά να υπερασπιστεί τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αντιτάσσεται στην εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς και πολέμους που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού μας, ενώ την ίδια στιγμή θέτουν τη ζωή όλων μας σε κίνδυνο».

Exit mobile version