Allou Fun Park: «Ήρθαν να μας πουν ότι φταίγαμε εμείς» καταγγέλλει τραυματίας – Ελεύθερος ο εκπρόσωπος του πάρκου ψυχαγωγίας –
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Allou Fun Park: «Ήρθαν να μας πουν ότι φταίγαμε εμείς» καταγγέλλει τραυματίας – Ελεύθερος ο εκπρόσωπος του πάρκου ψυχαγωγίας –

SHARE THIS

«Από το πάρκο, ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά».

Ελεύθερος αφέθηκε από την εισαγγελία ο νόμιμος εκπρόσωπος του Allou! Fun Park, που είχε προσαχθεί χθες μετά το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε σε παιχνίδι του πάρκου.

Παράλληλα η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Τις στιγμές που έζησε στο τρενάκι του Allou Fun Park το οποίο εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν περιέγραψε ένας πολυτραυματίας 25 χρονών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν είχε κάποια ζώνη. Μπήκαμε 4 άτομα. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, δεν υπήρχε καν νερό και αμέσως στη στροφή το βαγόνι εκτροχιάστηκε και εμείς πέσαμε στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη, στο νερό».

Για την κατάσταση της υγείας του, είπε πως «έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στον ώμο μου, το δεξί μου πόδι και τη λεκάνη μου. Μια κοπέλα έχει τέσσερα πλευρά σπασμένα και τρύπα στον πνεύμονα και ένα άλλο παιδί έχει ρήξη σπλήνας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «από το πάρκο, ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα ότι και καλά ‘σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι’ και τέτοια. Ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε».

Στο μεταξύ σε νέα ανακοίνωση του, το Allou! Fun Park, ενημερώνει εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Η εταιρεία αναφέρει εξάλλου ότι προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, η βάρκα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία η οποία έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους.

Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα με τρενάκι που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μία κοπέλα που νοσηλεύεται στην εντατική, με κακώσεις στον θώρακα, στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ ο δεύτερος σοβαρά τραυματίας έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Παράλληλα, μία κοπέλα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική με ελαφρά τραύματα, ενώ ο τέταρτος τραυματίας έχει λάβει εξιτήριο.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Τα τέσσερα άτομα είχαν επιβιβαστεί σε τρενάκι. Το εν λόγω τρενάκι αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια χωρητικότητας έως τεσσάρων ατόμων. Το τρενάκι κινείται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15 μέτρα. Στη συνέχεια το τρενάκι πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Φαίνεται πως σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου κάτι που επηρέασε την πορεία του τρένου, προκαλώντας τον εκσφενδονισμό των 4 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό και την προσγείωσή τους σε θαμνώδη έκταση.

Άνθρωποι της εταιρείας ξεκαθάρισαν αργότερα ότι το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε, όπως έγινε γνωστό αρχικά. Ωστόσο διεξάγονται έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθεί η αίτια του ατυχήματος.

Exit mobile version