Αλόννησος: Δήμαρχος κι αντιδήμαρχος αναγκάζονται να οδηγούν το ασθενοφόρο
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλόννησος: Δήμαρχος κι αντιδήμαρχος αναγκάζονται να οδηγούν το ασθενοφόρο

SHARE THIS

«Χτυπά το φιλοκάρδι μου. Αν συμβεί στο δρόμο ένα τροχαίο ή ο ασθενής πάθει κάτι μέσα στο ασθενοφόρο, εγώ θα έχω πρόβλημα...».

Ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία έχει εγκαταλειφθεί το ΕΣΥ, είναι όσα περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Χρήστος Φλωρούς που όπως ανέφερε, χρειάζεται να οδηγεί ο ίδιος και ο δήμαρχος του νησιού το ασθενοφόρο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού για περίθαλψη.

Λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο 64χρονης σε καρότσα αγροτικού στην Κω, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και τον χαμό 19χρονης εγκύου που περίμενε για ώρες ασθενοφόρο, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση στην Υγεία, είναι σοκαριστικά.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (08/06) στο OPEN, ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Χρήστος Φλωρούς μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τα ασθενοφόρα.

Όπως εξήγησε, υπάρχει μόνο ένας οδηγός που κάνει βάρδιες τις καθημερινές 8.00-14.00. Τις υπόλοιπες ώρες και μέρες, αναλαμβάνουν δράση ο ίδιος κι ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, που οδηγούν εκ περιτροπής το ασθενοφόρο και παραλαμβάνουν τραυματίες ή ανθρώπους που χρειάζεται να μεταφερθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, μαζί με τον αγροτικό ιατρό.

«Χτυπά το φιλοκάρδι μου. Αν συμβεί στο δρόμο ένα τροχαίο ή ο ασθενής πάθει κάτι μέσα στο ασθενοφόρο, εγώ θα έχω πρόβλημα. Παίρνω τον κόσμο με κίνδυνο, απλά δεν μου πάει η καρδιά…».

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα είναι εδώ και χρόνια, αφού ο ίδιος χρειάζεται να οδηγεί το ασθενοφόρο από το 2008!

Exit mobile version