Αναίρεση της αποφυλάκισης Σειραγάκη ζητά η εισαγγελία
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναίρεση της αποφυλάκισης Σειραγάκη ζητά η εισαγγελία

SHARE THIS

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Νίκος Σειραγάκης, που είχε ασελγήσει σε βάρος 36 ανηλίκων, ζήτησε τελικά η εισαγγελία, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η πρόσφατη αποφυλάκισή του.

Η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, αφού μελέτησε το βούλευμα που αφήνει ελεύθερο με όρους τον καταδικασμένο προπονητή, ζήτησε την αναίρεσή του, κρίνοντας πως υπάρχει ελλιπής αιτιολογία σε αυτό.

Τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση, για την οποία παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητώντας να του αποσταλεί το σχετικό βούλευμα, θα έχει πλέον το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σειραγάκης, που είχε συλλήθεί το 2011, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Με τη συγχώνευση η ποινή μειώθηκε στα 220 χρόνια, που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα.

Πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη. Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε φέτος, στις αρχές Απρίλη.

 

Exit mobile version