Αναίτιες προσαγωγές σε εργατική μοτοπορεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναίτιες προσαγωγές σε εργατική μοτοπορεία

SHARE THIS

Με την συνήθη πρακτική της αστυνομοκρατίας και του εκφοβισμού απάντησε και χθες η κυβέρνηση στην αγανάκτηση των εργαζομένων και των ανέργων που τρέμουν το αύριο.

Η κυβέρνηση επιχείρησε για ακόμη μία φορά να φιμώσει τις φωνές αγωνίας των πολιτών, επιστρατεύοντας φυσικά την ΕΛΑΣ με την καταστολή της.

Αναίτια και απρόκλητα, η ΕΛΑΣ χθες το βράδυ προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών και διαδηλωτριών ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μοτοπορεία εργαζομένων και ανέργων «απέναντι στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία» στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ένταση ή επεισόδιο, περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους/ες και στη συνέχεια προσήγαγαν γύρω στα 40- 45 άτομα, φέρνοντας βαν ώστε να μεταφερθούν στο αστυνομικό τμήμα. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση δυτικής Αττικής στο Ζεφυρι. Η μοτοπορεία είχε προγραμματιστεί από τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο PASAMONTANA και από την αυτόνομη αντιφασιστική ομάδα εργατών Εργατική Πτέρυγα.

Μετά από μερικές ώρες οι συλληφθέντες της μοτοπορείας αφέθηκαν ελεύθεροι/ες. Οι κατηγορίες είναι δύο και αφορούν απείθεια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στην άρνηση ελέγχου στοιχείων κατά την διάρκεια της μοτοπορειας και στην άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Ωστόσο, οι αξιώσεις της κυβέρνησης για απαγόρευση της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των περιοχών αλλά και η φίμωση των εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνουν η κανονικότητα καμίας εργατικής τάξης, όσο και να το επιθυμεί οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι σπουδαστές, οι συνταξιούχοι, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας

Σημειώνεται πως η μοτοπορεία ήταν για τα εργατικά δικαιώματα, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. «Την πανδημία δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες», ήταν το κεντρικό σύνθημα.

«Δε θα επιτρέψουμε την εργοδοτική ασυδοσία, την αστυνομοκρατία στις πλατείες, τη στοχοποίηση των Ρομά όπως κάναμε και στις περιπτώσεις των security στον Κορυδαλλό και της πλατείας Ζαναέ στην Αγία Βαρβάρα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι σπουδαστές, οι συνταξιούχοι, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας ενάντια στα κερδοφόρα αντικοινωνικά σχέδια από την υγεία και τη δουλειά μέχρι τους δημόσιους χώρους και την καταστροφή της φύσης. Χωρίς γκρίνια, χωρίς αυταπάτες, να επιβάλλουμε κοινωνική δικαιοσύνη για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, εργασίας και αμοιβής. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αλλά βήματα μπροστά για μια κοινωνία που θα είναι οργανωμένη για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση για συμμετοχή στη μοτοπορεία.

Πληροφορίες από: Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

 

Exit mobile version