Αναλγησία: Καταγγελία για απαράδεκτη απόλυση εργαζόμενου με αναπηρία
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλγησία: Καταγγελία για απαράδεκτη απόλυση εργαζόμενου με αναπηρία

SHARE THIS

Αναλγησία για ακόμη μία φορά από τη γαλάζια κυβέρνηση, έπειτα από καταγγελία για απαράδεκτη απόλυση εργαζομένου με αναπηρία από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί. Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία ζητά την ανάκληση της «απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του Νοσοκομείου Δαφνί» να απολύσει επικουρικό εργαζόμενο με αναπηρία.

«Ντράπηκε και η ντροπή» αναφέρει ο Σύλλογος με τη στάση του ΔΣ του νοσοκομείου την Τετάρτη 27 Ιουλίου, «όπου τοποθετήθηκε η πλειοψηφία του (6 στα 7 μέλη) σε καταγγελία σύμβασης εργασίας – απόλυση επικουρικού εργαζόμενου, που άνηκε στη Νοσηλευτική Διεύθυνση και μάλιστα είναι εργαζόμενος με αναπηρία, καθώς «ο λόγος σύμφωνα με την αιτιολόγηση της απόλυσης …είναι η σχετική γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ, την οποία ο υπάλληλος, όχι μόνο δεν απέκρυψε, αλλά αντίθετα ο ίδιος κατέθεσε με την υπ’αριθμ. πρωτ. 53/ 204140/ 18-03-2022 αίτησή του για κατάταξη στις λίστες επικουρικού λοιπού προσωπικού στη 2η ΥΠΕ και συνεπακόλουθα και στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ ως δικαιολογητικό για τον διορισμό του και στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Η. Η. παρουσιάζει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα από 1/8/2021 έως 31/7/2024».

Ακόμη, υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος του Σωματείου που αποτελεί και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου καταδίκασε την επικίνδυνη θέση και στάση της διοίκησης του νοσοκομείου πάνω στο θέμα, καταψήφισε και δεν νομιμοποίησε τη διαδικασία αποχωρώντας, έθεσε σειρά ζητημάτων πάνω στο θέμα όπως ανάμεσα στα άλλα το ότι «πετάτε έναν εργαζόμενο με αναπηρία στο δρόμο και μάλιστα, χωρίς να έχει αμελήσει ή να έχει αποδειχτεί ανεπαρκής ή ακατάλληλος για την εκτέλεση των καθηκόντων του, τους σχεδόν 3 μήνες που παρέλαβε από τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα και με τη σχετική σας εισήγηση».

Τέλος, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τόσο τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη όσο και την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη να τοποθετηθούν δημόσια και να ζητήσουν την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του ΔΣ και να τοποθετηθούν άμεσα με απόφασή τους για την επαναπρόσληψή του.

Αναλυτικά η καταγγελία

 

Exit mobile version