Αναλγησία: Τράπεζες ζητούν χρήματα από τους πυρόπληκτους ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλγησία: Τράπεζες ζητούν χρήματα από τους πυρόπληκτους ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις!

SHARE THIS

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν φαίνεται να προστατεύουν τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, αφού οι τράπεζες επιμένουν να τους ενοχλούν για δανειακές υποχρεώσεις.

Μνημειώδης είναι η αναλγησία των τραπεζών για ακόμη μία φορά, καθώς δεν διστάζουν να ενοχλούν πυρόπληκτους για πληρωμές που έχουν ανασταλεί!

Την ίδια ώρα που οι πυρόπληκτοι στην Εύβοια μετρούν τις πληγές τους και πολλοί έχουν χάσει σπίτια και επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωποι και με απαιτήσεις πληρωμών από τράπεζες και ΔΕΚΟ που εξακολουθούν να έχουν αξιώσεις πληρωμών των υποχρεώσεων των πολιτών αν και αυτό έχει ανασταλεί!

Ένα τέτοιο περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα η οποία μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι τράπεζα μέσω εγγράφου ζήτησε από πυρόπληκτο την καταβολή τόκων δανείου παραβλέποντας έτσι ότι υπάρχει αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων για έξι μήνες, είτε αφορούν κεφάλαιο και τόκους είτε μόνο τόκους, με την ίδια να επικαλείται και την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Μετά από επικοινωνία πελάτη μου από την Εύβοια, η τράπεζα του έστειλε ένα έγγραφο, όπου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τόκων» σημείωσε η κ. Νούκα, κάνοντας λόγο ότι το δάνειο ήταν ανοιχτό.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πληττόμενος, στις πυρκαγιές που σάρωσαν την Εύβοια, εκτός από το σπίτι του, έχασε και την επιχείρηση!

Τελικά, σύμφωνα με την Αριάδνη Νούκα, το εν λόγω ζήτημα διευθετήθηκε αλλά χρειάστηκε η παρέμβασή της.

«Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσα υποχρέωση» τόνισε η δικηγόρος.

Η Πολιτεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους οφείλουν να προστατέψουν τους πυρόπληκτους πολίτες που είδαν το βιός τους να χάνεται στις στάχτες και η κυβερνητική μέριμνα να μην εξαντλείται στις… εξαγγελίες!

Exit mobile version