Αναστασία Σταυροπούλου για αστυνομική βία: «Όταν έλεγα ότι είμαι δικηγόρος, με χτυπούσαν παραπάνω»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία Σταυροπούλου για αστυνομική βία: «Όταν έλεγα ότι είμαι δικηγόρος, με χτυπούσαν παραπάνω»

SHARE THIS

«Προσήγαγαν ακόμη έναν διαδηλωτή, τον οποίο χτύπησαν άγρια, όντας αυτός ξαπλωμένος στο πάτωμα με το κεφάλι κάτω.»

Με την πολιτική της κυβέρνησης να θυμίζει σε όλα τα επίπεδα μετεμφυλιακή Δεξιά, οι αντιδράσεις μετά την προχθεσινή εκτεταμένη αστυνομική βία και τη συνεχιζόμενη εκδικητικότητα σε βάρος του Γιάννη Μιχαηλίδη πολλαπλασιάζονται.

Του Κωστή Παπαϊωάννου για την Αυγή

Χαρακτηριστική όσων συνέβησαν είναι η δήλωση της Αναστασίας Σταυροπούλου στην Αυγή και στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5. «Η πορεία με το που ξεκίνησε δέχτηκε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επίθεση εντελώς απρόκλητα. Δεν υπήρξε το παραμικρό και η αστυνομία στην οδό Πανεπιστημίου διέλυσε την πορεία με χρήση ακραίας βίας, ξυλοδαρμών πάνω στο σώμα των διαδηλωτών, χρήση αύρας νερού και πάρα πολλών χημικών. Εγώ ήμουν παρούσα σε όλα αυτά τα γεγονότα και παρακολούθησα την προσαγωγή ενός διαδηλωτή, ο οποίος μάλιστα είναι και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σωτήρης Λαπιέρης. Με το που πήγα να ρωτήσω για ποιο λόγο έγινε προσαγωγή και να επικοινωνήσω με τον διαδηλωτή για να δω αν χρειάζεται μια συνδρομή νομική, επιτέθηκαν σε βάρος μου δύο-τρεις αστυνομικοί. Αυτό συνέβη σε διάστημα πέντε λεπτών, περί τις πέντε φορές. Με χρήση κλομπ με ξυλοκόπησαν αρκετές φορές, ειδικά όταν έλεγα ότι είμαι δικηγόρος. Προσήγαγαν ακόμη έναν διαδηλωτή, τον οποίο χτύπησαν άγρια, όντας αυτός ξαπλωμένος στο πάτωμα με το κεφάλι κάτω. Συμβαίνει μια πολύ μεγάλης κλίμακας αστυνομική επίθεση, μια πρωτοφανής βία, η οποία -να το τονίσω- ήταν εντελώς απρόκλητη».

Με καταγεγραμμένα το συγκεκριμένο και παρόμοια άλλα σκηνικά πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 14 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο δικαστήριο, η αστυνομία έφερε ένα κατηγορητήριο που παραπέμπει σε μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου οι διαδηλωτές φέρονται να προέβησαν σε διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, εξύβριση, απόπειρα πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Για την οπλοκατοχή ειδικότερα, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος κι άλλοι τρεις ήταν σε… ομάδα που έσπαγε μάρμαρα, πεζοδρόμια κι έριχνε πέτρες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές εκκρεμούσε η αξιολόγηση των κατηγοριών αυτών απ’ τον εισαγγελέα και η απαγγελία των κατηγοριών με τις οποίες όντως θα παραπεμφθούν οι συλληφθέντες.

Exit mobile version