Αναστάσης Μανιουδάκης: «Ήταν λουσμένος στο αίμα αλλά για την αστυνομία, δεν έφερε κακώσεις»
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάσης Μανιουδάκης: «Ήταν λουσμένος στο αίμα αλλά για την αστυνομία, δεν έφερε κακώσεις»

SHARE THIS

«Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους».

Την 1η Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην επαρχιακή οδό Φρε – Βρυσσών. Η είδηση παρουσιάστηκε ως ένας θάνατος πολίτη ανακοπή, αλλά ο γιός του θανόντα καταγγέλλει πως ο πατέρας του έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ο Αναστάσης Μανιουδάκης μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή και κατήγγειλε ότι ο πατέρας του διακομίστηκε στο κέντρο υγείας λουσμένος στα αίματα, τονίζοντας ότι η οικογένεια θα παλέψει μέχρι τέλους για δικαίωση

«Δεν ισχύει τίποτα από τα όσα έδωσε η αστυνομία και γράφτηκαν τις πρώτες ώρες στα ΜΜΕ. Ο πατέρας μου ενώ έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε κάτω μέσα σε λίμνη αίματος, φορούσε ακόμη τις χειροπέδες και χρειάστηκε να παρέμβει ένας περαστικός που τους φώναξε», είπε μεταξύ άλλων ο Αναστάσης.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν ο Αναστάσης είχε προχωρήσει σε καταγγελία μέσω δημοσίευσης του στο Facebook, ενώ ανέφερε πως έχει κινήσει και νομικές διαδικασίες για το περιστατικό.

Στην ανάρτηση του γράφει μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα. Για αυτούς τους λόγους η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η συζήτηση στο Κόκκινο:

«Λένε πως τα σημάδια τα απέκτησε όταν έχασε τις αισθήσεις του ενώ περπατούσε μόνος του προς το περιπολικό και ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες. Αν πραγματικά έχει ξανασυμβεί αυτό θα θέλαμε πολύ να το μάθουμε γιατί δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Προφανώς τον κρατούσαν δύο άτομα και τον πήγαιναν στο περιπολικό αφού είχε ήδη ξυλοκοπηθεί.

Δεν ισχύει τίποτα από τα όσα έδωσε η αστυνομία και γράφτηκαν τις πρώτες ώρες στα ΜΜΕ. Ο πατέρας μου ενώ έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε κάτω μέσα σε λίμνη αίματος, φορούσε ακόμη τις χειροπέδες και χρειάστηκε να παρέμβει ένας περαστικός που τους φώναξε: «Τουλάχιστον βγάλτε από τον άνθρωπο τις χειροπέδες».

Το πρώτο πόρισμα ανέφερε ότι δεν έφερε κακώσεις. Η οικογένειά μου όταν τον πήγαν στο κέντρο υγείας Βάμμου, τον είδαν λουσμένο στο αίμα, ήταν μέσα στα αίματα σε όλο του το σώμα. Στην κηδεία που έγινε την Τρίτη, όλοι πέρασαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωστή μας και όλοι είδαν τα σημάδια που έφερε. Εχουμε συγκεντρώσει μαρτυρίες ανθρώπων, έχουμε καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά, θα κληθούν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, όπως συμβαίνει παντού,  δύσκολα μιλούν όταν έχουν απέναντί τους την αστυνομία.

Αυτό που μας έχει μείνει είναι ότι έχουμε ο ένας την άλλη. Είναι κοινωνικό το ζήτημα και κατ’ επέκταση πολιτικό. Η θέληση της οικογένειας είναι να πέσει άπλετο φως, να δικαιωθούμε και να μάθει όλη η κοινωνία τι έχει συμβεί.

Προφανώς και όλο αυτό θα ανοίξει κοινωνικοπολιτικά, πέραν του νομικού. Έχουμε χρέος, πρέπει όλοι να μάθουν την αλήθεια, να καταλάβουν ότι σε αυτή η χώρα είμαστε όλοι αναλώσιμοι , από τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, από τις πλημμύρες στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία και τους νεκρούς, από τις φωτιές στον Έβρο, από τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, από τον Βασίλη, τον Αλέξανδρο, τον Ζακ… Πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι σε κίνδυνο, κυκλοφορούν δολοφόνοι με στολές και πρέπει να προσέχουμε, πρέπει όλοι να προσέχουμε».

 

Exit mobile version