Αναβολή ζητά ο Αλ. Κούγιας για την αγωγή κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη και της «Εφ.Συν.»
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή ζητά ο Αλ. Κούγιας για την αγωγή κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη και της «Εφ.Συν.»

SHARE THIS

Αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη (12 Ιανουαρίου) εκδίκασης της αγωγής του εναντίον της «Εφ.Συν.» και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη ζητά ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, όπως ενημέρωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Ο γνωστός ποινικολόγος επικαλείται προσωπικό κώλυμα λόγω παρουσίας του σε άλλη δίκη.

Η αγωγή του ποινικολόγου αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης Λιγνάδη, συνήγορος του οποίου είναι ο κ. Κούγιας. Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα είναι υβριστικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό και διεκδικεί 30.000 ευρώ από τον δημοσιογράφο και άλλα τόσα από την εφημερίδα, ενώ εναντίον του δημοσιογράφου έχει υποβάλει και μήνυση, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών.

Με την αγωγή, ο ποινικολόγος κλιμακώνει την εκστρατεία στοχοποίησης και φίμωσης μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που δεν του είναι αρεστοί, με απώτερο σκοπό να ελέγξει την ενημέρωση για πολύκροτες υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος στις οποίες εμπλέκεται ως συνήγορος, εν όψει μάλιστα και της εκδίκασης της υπόθεσης Λιγνάδη σε δεύτερο βαθμό που εκκρεμεί να προσδιοριστεί στο Εφετείο.

Ανακοίνωση στήριξης της «Εφ.Συν.» και του δημοσιογράφου της εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, που καταγγέλλει τη νέα απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω της αγωγής του κ. Κούγια και καταδικάζει τις απόπειρες του ποινικολόγου «να στοχοποιήσει δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία προσωπικών χαρακτηρισμών, απειλών, μηνύσεων και αγωγών».

Πηγή: Efsyn

Exit mobile version