Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων – 32 νεκροί & 83 τραυματίες
EUROKINISSI ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων – 32 νεκροί & 83 τραυματίες

SHARE THIS

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης - Δεκάδες νεκροί, οι περισσότεροι φοιτητές.

Πολύνεκρη τραγωδία, από την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής, στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 32 νεκροί», ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την 4η ενημέρωση που έγινε για τον επίσημο απολογισμό σε σχέση με την τραγωδία.

Από τους 85 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ συνολικά 53 παραμένουν για νοσηλεία, οι υπολοιποι επιστρέφουν σπίτια τους. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική που μάλλον μετέφερε λαμαρίνες, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνώνται. Αυτή τη στιγμή γερανοφόρα μετακινούν τα συντρίμμια των βαγονιών γιατί έχουν πάρει κλίση. Τα τρία βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, το βαγόνι της πρώτης θέσης, το εστιατόριο κι άλλο ένα

Οι αρχές έδωσαν τηλέφωνο ενημέρωσης για του συγγενείς των επιβατών: 2410 683185-6

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, και ο κλειδούχος, και σύμφωνα με πληροφορίες και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν – Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» έκανε γνωστό στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ. «Τα βαγόνια 1 και 2 έχουν διαλυθεί τελείως» είπε στην ΕΡΤ σε ζωντανή σύνδεση ο ίδιος, κάνοντας αυτοψία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου».

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Exit mobile version