Ανοίγει για 2η φορά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Φάκελος Marfin
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει για 2η φορά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Φάκελος Marfin

SHARE THIS

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ανοίγει ο φάκελος της Marfin, καθώς το ίδιο είχε πει πέρσι τον Ιούνιο η κυβέρνηση

Προκαταρκτική διερεύνηση των αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ανοίγει ο φάκελος της Marfin, καθώς το ίδιο είχε πει πέρσι τον Ιούνιο η κυβέρνηση, όταν είχε συσταθεί ειδική ομάδα η οποία επανεξετάζει από την αρχή όλα τα στοιχεία, καλύπτει κενά και παραλείψεις της πρώτης φάσης της έρευνας, ταυτοποιεί πρόσωπα και στοιχειοθετεί αδικήματα.

To θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γράφοντας: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». Αξίζει να σημειωθεί, πως σήμερα που ανακοίνωσε για 2η φορά ότι ανοίγει η υπόθεση αυτή, ότι είχε προηγηθεί το φιάσκο με την απόσυρση της φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη.

Το φιάσκο της υπόθεσης

Για τον εμπρησμό της Marfin συνελήφθη ένας ύποπτος – παρότι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν να δρα μια οργανωμένη ομάδα -, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αναβλήθηκε πολλές φορές εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων και ολοκληρώθηκε το 2016 με αθώωση του κατηγορουμένου «ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής».

Σε δίκη παραπέμφθηκε και αθωώθηκε ένα ακόμα πρόσωπο για εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός. Στην ακροαματική διαδικασία κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως αυτουργούς των επιθέσεων.

Exit mobile version