Αντιφασιστική συγκέντρωση : 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
FACEBOOK ΚΕΕΡΦΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση : 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

SHARE THIS

Η Κίνηση Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής (ΚΕΕΡΦΑ), καλεί σε αντιφασιστική διαδήλωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωση της προσκαλεί σε διαδήλωση τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 6μμ πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα και σε αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το Κακουργιοδικείο, Λεωφόρος Αλεξάνδρας τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8.30 π.μ.

Με την ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ θυμίζει πως έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα με επτά μαχαιριές από δύο φασίστες της Χρυσής Αυγής ενώ πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του. Οκτώ μήνες αργότερα οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής
Αντιφασιστική διαδήλωση Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 6μμ πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα (τερματικός σταθμός τρόλεϊ Νο 15)
Αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το Κακουργιοδικείο, Λεωφόρος Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8.30 π.μ.
Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα με επτά μαχαιριές από δύο φασίστες της Χρυσής Αυγής ενώ πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του. Οκτώ μήνες αργότερα οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Ήταν το οργισμένο ξέσπασμα των αντιφασιστών που έβαλε τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, με τις επιχειρήσεις “σκούπα” και τη συνεργασία της αστυνομίας με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, είχε ανοίξει το δρόμο για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2012. Το αντιφασιστικό κίνημα έδιωξε τις φασιστικές συμμορίες από τους δρόμους και τις ανάγκασε να κλείσουν τα γραφεία τους και το κίνημα αλληλεγγύης υποδέχτηκε τους πρόσφυγες και διευκόλυνε την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο.
Και τώρα έχουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να στέλνει την αστυνομία να δολοφονήσει έναν 16χρονο τσιγγάνο, και το λιμενικό να πνίγει πρόσφυγες με επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στο Αιγαίο, την κυβέρνηση να κλειδώνει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και να τους διώχνει από τις πόλεις. Και έτσι ανοίγουν και πάλι το δρόμο στους φασίστες και έτσι έχουμε και πάλι επιθέσεις στις γειτονιές.
Η κυβέρνηση αναγνώρισε από την πρώτη μέρα τον Μελόνι, τον πρώτο φασίστα υπουργό στην Ιταλία, και κάλυψε τον Κασιδιάρη και τον Λαγό για την προεκλογική τους εκστρατεία. Ο φασίστας δικηγόρος χαιρετά ναζιστικά στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως πολιτικά κόμματα.
Δεν θα τους αφήσουμε! Τιμούμε τη μνήμη του Sahjat Loukman, αγωνιζόμαστε για ίσα χαρτιά και δικαιώματα για τους μετανάστες, για άσυλο και στέγαση για τους πρόσφυγες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες και τους συλλόγους να έρθουν να διαδηλώσουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα-Πειραιάς
Εκστρατεία “Δεν είναι αθώοι – Ναζί στη φυλακή
KEERFA, Κίνηση Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας”

Exit mobile version