Αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού & του φασισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού & του φασισμού

SHARE THIS

Διαδηλώνουν για άσυλο, χαρτιά, στέγη για τους πρόσφυγες και για ανοιχτά σύνορα ενώ παράλληλα τονίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στον ρατσισμό βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι προγραμματισμένα για σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, 21 Μαρτίου.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για το κλείσιμο των συνόρων αλλά και για τα δεκάδες ναυάγια με νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι διαδηλώνουν για άσυλο, χαρτιά, στέγη για τους πρόσφυγες και για ανοιχτά σύνορα ενώ παράλληλα τονίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Στην Αθήνα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις. Στην Ομόνοια, στις τρεις το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και διαδήλωση προς τη Βουλή, με αιτήματα μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των βάσεων, το σταμάτημα των εξοπλισμών, τη νομιμοποίηση των μεταναστών και τη στήριξη των προσφύγων.

Εκτός της συγκέντρωσης στην Ομόνοια, ανάλογες διοργανώσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη, τη Ξάνθη, το Βόλο και τα Γιάννινα.

Στα κατά τόπους συλλαλητήρια καλούν: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΥΑΘ, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Β’΄ΕΛΜΕ Αθήνας, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, ΣΕΠΕ Χανιά, Σύλλογος Εργαζ/νων Νοσ/μείου Αγ. Σάββας, Σύλλογος Εργαζ/νων Νοσ/μείου Γενηματάς, Σύλλογος Εργαζ/νων Νοσ/μειου Ιπποκρατείου Θεσ/κης, Δ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζ/νων Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Σωματείο Εργαζομένων στην Πρόληψη (ΕΚΑ), Σύλλογος Φοιτητών ΑΣΚΤ, όπως δημοσιεύει το ertnews.gr.

 

 

Exit mobile version