Απασφάλισε η Μαριάννα Τουμασάτου για τις γυναικοκτονίες: «Είστε συνυπεύθυνοι»
PROVOCATEUR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απασφάλισε η Μαριάννα Τουμασάτου για τις γυναικοκτονίες: «Είστε συνυπεύθυνοι»

SHARE THIS

«Όσο εσείς εμμένετε στην εκπαίδευση του ανόητου εγωισμού σας, αρνούμενοι την αποδοχή της λέξης "γυναικοκτονία", τόσο οι αδερφές μας χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους»

Για ακόμη μία φορά, η αγαπημένη ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου πήρε θέση σχετικά με τις γυναικοκτονίες, με φόντο τα τελευταία περιστατικά που συγκλονίζουν την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Instagram τονίζει με νόημα «Όσο εσείς εμμένετε στην εκπαίδευση του ανόητου εγωισμού σας, αρνούμενοι την αποδοχή της λέξης “γυναικοκτονία”, τόσο οι αδερφές μας χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους. Είστε συνυπεύθυνοι»

Ο όρος γυναικοκτονία στην Ελλάδα δεν έχει κατοχυρωθεί νομικά, παρότι είναι αναγνωρισμένος από τον ΠΟΥ, από τον ΟΗΕ, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ και σε πολλές χώρες έχει ολοκληρωθεί η νομική του κατοχύρωση.

Όσο λοιπόν μας εξαλείφουν και μετριόμαστε καθημερινά και βγαίνουμε λιγότερες, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τις λέξεις, αρνούμενη να δεχθεί την υιοθέτηση του όρου, επιδεικνύοντας μεταξύ άλλων και αδράνεια αναφορικά με την πατριαρχία και την έμφυλη βία που επελαύνουν στην κοινωνία.

Όσο τα απολιθωμένα στερεότυπα που εξυπηρετούν την πατριαρχία αναπαράγονται τόσο η κοινωνία θα μυρίζει σαπίλα.


Exit mobile version