Απελπιστική η κατάσταση χιλιάδων πολιτών: «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα για τα παιδιά μου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απελπιστική η κατάσταση χιλιάδων πολιτών: «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα για τα παιδιά μου»

SHARE THIS

Δραματική είναι η κατάσταση για τους συμπολίτες μας που μένουν για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» και της ολιγωρίας του κράτους.

Τρεις ημέρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση και ακόμη χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα. Τραγικές καταστάσεις βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και δεν έχουν ως τώρα καμία βοήθεια από την πολιτεία.

Η κυρία Καλλιόπη που είναι κάτοικος στο Πικέρμι, έχει δύο παιδιά ηλικίας 3 ετών και 6 μηνών και αναγκάστηκε να λιώνει χιόνια στο γκαζάκι για να πιουν νερό. «Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι», είπε στο MEGA. Στο σπίτι της κυρίας Καλλιόπης δεν υπάρχει ούτε θέρμανση: «έχω δύο παιδιά και η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι 12 βαθμούς. Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα».

«Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Έχω επικοινωνήσει με τον δήμο Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία, την πυροσβεστική και ο ένας με στέλνει στον άλλον», καταγγέλει μητέρα, που κάνει προσπάθειες για να ταΐσει το μωρό της.

Τραγική ανευθυνότητα

«Μιλάμε για τραγική ανευθυνότητα, για κράτος μπανανία, για τριτοκοσμικό κράτος» δηλώνει κάτοικος της Αγίας Παρασκευής. Η Αλίκη Βενέτη που διατηρεί κατάστημα με καφέ και παγωτά στον Φάρο Ψυχικού είδε το εμπόρευμά της να καταστρέφεται: «ότι εμπορεύματα είχαμε έχουν λιώσει, δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο μαγαζί. Η ζημιά στα προϊόντα είναι πάνω από 3.000 ευρώ». «Έχουν κοπεί τα πάντα, ούτε φως δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε ο Δήμος έχει περάσει να μαζέψει τα χιόνια», λέει ο κ. Αρης από τα Γλυκά Νερά.

Exit mobile version