Απεργία 6 Απρίλη: «Παραλύει» η χώρα-Στους δρόμους ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία 6 Απρίλη: «Παραλύει» η χώρα-Στους δρόμους ενάντια στη φτωχοποίηση του λαού

SHARE THIS

«Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας ενάντια στην επιχειρούμενη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης που βλέπει τον πενιχρό μισθό της να αφαιμάσσεται από την καλπάζουσα ακρίβεια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 6 Απρόλη 24ωρη απεργία διεκδικώντας αύξηση μισθών, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και φοιτητικές παρατάξεις ζητούν να δοθεί απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, καλώντας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια στις 11:00. Δίνουν μάλιστα σήμερα από τα ξημερώματα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς και να γίνουν τα συλλαλητήρια η εργατική – λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται από νωρίς έξω από εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και άλλους χώρους δουλειάς, συζητώντας με τους εργαζόμενους γύρω από τις διεκδικήσεις που θέτουν και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουν τον αγώνα. Ακόμη, η σημερινή απεργία είναι άμεσα δεμένη με τον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» το κεντρικό σύνθημα

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. «Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» σημειώνει.

«Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της».

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

ΜΜΜ:Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ), σταθερής τροχιάς, απεργεί όλη την ημέρα.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Exit mobile version