Απεργία: Χιλιάδες κόσμου στο πανεργατικό μέτωπο για αξιοπρεπή διαβίωση-Μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα (Photos)
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία: Χιλιάδες κόσμου στο πανεργατικό μέτωπο για αξιοπρεπή διαβίωση-Μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα (Photos)

SHARE THIS

Απεργιακός ξεσηκωμός - Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να ξεπερνούν τους 10.000.

Απεργιακός ξεσηκωμός κατά της ακρίβειας από σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φοιτητικές παρατάξεις επικράτησε σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους για να δώσει ηχηρό παρών στις απεργιακές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας που αφαιμάσσει το εισόδημα των εργαζομένων, φαίνεται να ξεπερνά τους 10.000.


EUROKINISSI / ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» το κεντρικό σύνθημα

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. «Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» σημειώνει.

«Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της».

Όμως, πλήθος κόσμου συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Άργος, Πρέβεζα, Κέρκυρα και αλλού.


EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

ΜΜΜ: Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ), σταθερής τροχιάς, απεργεί όλη την ημέρα.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Exit mobile version